SLIPA GOLV

Slipa golven istället för att lägga nya

När dina golv börjar bli slitna föreslår vi att du överlägger att slipa dem istället för att lägga nya. Det främsta argumentet för att slipa golv istället för att lägga nytt är att spara pengar. En golvslipning är innebär en relativt låg kostnad jämfört med nya golv.

Golvet är en mycket viktig del av ett rums karaktär. Ett billigt klickgolv kommer helt enkelt att se billigt ut och inte hålla lika länge som om du utnyttjar det fina trä- eller parkettgolv du redan har och ger det ett lyft.

Bevara kulturhistoriska värden

Ett ytterligare starkt argument för att slipa golven i en lägenhet eller villa är för att bevara de kulturhistoriska värdena. Ett massivt trägolv eller en parkett som lagts för hundra år sedan har en helt annan kvalitet och patina än vad ett nylagt golv kommer att ha. De är värda att bevara.

Även trägolv från senare årtionden är värda att bevara. Många kastar ut mönsterparkett lagd i motstående kvadrater som var populär 40-50 år sedan för att den just nu inte är högsta mod. Men som vi alla vet så ändras modet med tiden och det är synd om alla golv från denna period försvinner. Om man inte trivs med den ursprungliga finishen så finns det mycket man kan göra genom att välja en annan ytfinish. Det går att skapa effekter som känns fullständigt moderna, samtidigt som man bevarar grundmaterialet för framtiden. Då är det bara att slipa om igen och återställa det ursprungliga utseendet om man vill.

Om golvet är för slitet

I vissa lägen stöter vi på patrull då exempelvis ett parkettgolv har slitits ner så mycket att det inte längre finns material nog för att få hela golvytan jämn. När det sker finns det lite olika alternativ att välja på.

Skulle det vara enstaka fläckar som har blivit mer nedslitna än resten av golvet kan dessa bytas ut. Om däremot hela golvet har slipats så många gånger att det bara finns någon enstaka millimeter kvar av materialet kan hela golvet behöva bytas. Skulle så vara fallet behöver du inte oroa dig. Vi arbetar nämligen även med golvläggning och kan hjälpa dig med att ersätta golvet vid behov. Om du vill så lägger vi ett likadant som du hade innan, eller så kan du passa på att byta till ett helt nytt material. Hör av dig till oss så får du mer information om de olika alternativ som vi erbjuder.

Slipa golv i Stockholm med ROT-avdrag

När du väljer att slipa golv är det bra att veta att det givetvis täcks av statens ROT-avdrag då det handlar om en renoveringstjänst. Det är arbetskostnaden som får dras av, vilken utgör huvudparten av din kostnad vid golvslipning. Det enda som du får betala helt ur egen ficka är materialkostnader såsom hårdvaxolja eller lack samt transporter. Resten är avdragsgilt. Vi inkluderar dessa uppgifter i vår offert så att du ser direkt hur mycket du kommer att betala och sköter rapporteringen direkt till Skatteverket så att du inte behöver krångla med att räkna fram skatteavdraget på egen hand.

ROT-avdraget ger dig en reduktion på upp till 50 000 kronor i arbetskostnader per år. Är ni två personer i hushållet som är över 18 år får ni utnyttja avdraget upp till 100 000 kronor på ett år.

Slipa golven istället för att byta ut dem. Anlita oss idag!